jeck20101012-030.jpg

Aan het koororgel van de Fr. Xaveriuskerk. Foto: Jeroen Eck

Biografie          

Ik ben Jan Schuring, *1962, woon in Amersfoort en zal me in het kort even voorstellen. Na 23 jaar op kantoor gewerkt te hebben vond ik het tijd worden om van hobby mijn beroep te maken. Per 1 maart 2010 heb ik deze baan opgezegd en werk nu als dirigent en organist in Amersfoort en omgeving.

Al vanaf mijn schooltijd begeleid ik koren en samenzang, eerst enkele jaren in het vm. Klooster Kruisheren aan de D. Fockemalaan te Amersfoort, vervolgens in de Christus’ Verrijzeniskerk te Zeist en daarna in de St. Ansfriduskerk te Amersfoort.

Momenteel ben ik dirigent/organist van de Carolus Borromeuskerk te Soesterberg, daar begeleid ik het Caroluskoor bij zondagse diensten en uitvaarten. Verder ben ik musicus bij de Zusters van Onze Lieve Vrouw en de Zusters van St. Jozef te Amersfoort, daar leid en begeleid ik het koor en samenzang bij Eucharistievieringen, gebedsdiensten en uitvaarten. Ook ben ik pianist van het koor “2Gether” dat bij de H. Kruiskerk hoort. Dit is een koor dat liederen uit verschillende werelddelen zingt. Oecumenisch koor “Oorsprong” dat afwisselend in de St. Joseph- en Kruiskerk zingt begeleid ik ook als pianist.

Door de week begeleid ik uitvaarten en soms huwelijksdiensten in parochies, kloosters en gemeenten in Amersfoort en de regio.

Iets over mijn opleidingen: in eerste instantie een flink aantal jaren orgelles gekregen bij de muziekschool Leusden van Steef van ’t Slot. Daarna een aantal jaren privéles orgel en piano van Jaap Zwart sr. Koordirectie A heb ik enkele jaren geleden gevolgd, in 2009 jaar mijn diploma Kerkmusicus III (orgel) behaald. In juli 2011 diploma koordirectie op KM III niveau behaald.

Terug naar beginpagina